NYHEDSBREVE

Her kan du følge med i Scandia-ekspressens nyhedsbreve.

12.06.2021

Brødrene gebis er tilbage med håndsnilde i opsætningen af paneler og lister. Den blå saloon er færdig………… det samme er mellemgangen. Nu kan vi få et indtryk af hvordan saloonerne tager sig ud, når gardiner er monteret og gulvtæpperne er lagt på gulvet.

Dupont & Dupont har et motto: “Når enden er god er alting godt”…….. Ingen tvivl om at 4069 og 4269 bliver lettere at renovere, fordi vi har erfaringen fra det andet tog. D & D har faktisk tømt 1/3 af 4069 på 2 dage……….

Dania Erhvervsakademi’s udvalgte elever besøgte os for at se togene i den eksamens opgave, som de har brugt måneder på at skrive.Helena var desværre syg på dagen. Vi håber på at de får en god karakter, og er samtidigt sikker på, at vi fremadrettet kan bruge deres løsninger til markedsføringen af vores projekt.

Poul har taget dette sjove billede. Læg mærke til at Gert faktisk sidder “i et åbent vindue”, hvilket ikke er tilfældet.

Poul Erik tester lige håndtagene ved den flotte ølbar, og glæder sig til at slangerne bliver fyldt med øl.

Per og jeg sliber videre med plansliberen på 4069 og 4269, og derefter kommer vandslibningen med hænderne.

Jeg har slået er for stort stykke brød op, da jeg sagde ja til at arrangere IC 3 togets jubilæum den 23.09.2021. Vi må hellere have fokus på at blive færdige med vores 2 togsæt, og bruge kræfterne der. Vores kærlighed og respekt for IC3 lever fortsat…

God weekend – og bon apatite.

05.06.2021

Steen, Mogens, Anders, Benny og jeg havde et konstruktivt møde i onsdags ang. IC3 toget fejring den 23.09.
Vi mødes igen i næste uge, hvor de forskellige arbejdsopgaver bliver uddelt mellem os. Vi er enige om at der skal være et begrænset antal deltagere, som skal tilmelde sig…….

i har nydt glæden ved de forskellige håndværk under hele processen, og her er Gert som møbelsnedker i gang med at lave de sidste finesser på panelerne i den Blå Saloon.

Sverri har leveret nogle flotte stole, som passer fint ind i alle salooner. Den høje ryg gør at siddestillingen er rigtig god.

Karsten hjalp mig med at give disse dejlige mennesker fra ÆldreSagen en “rundtur” i togene, mens jeg selv tog mig af serveringen af kaffe og en tur i Scandia’s historie. Hver gang ser man lyset i deres øjne over den stolte historie……..Den må ALDRIG forgå!

29.05.2021

Kære alle.
Da jeg tirsdag morgen ankom til Randers med toget var perronen fyldt med gamle tog og mennesker udklædt i tøj fra 40’ erne. Det var optagelser til den nye Hvidsten Gruppen film. 

Det er godt at holdet Bent er kommet tilbage , og de er gået til opgaverne med stor entusiasme. Vi leder fortsat efter den bedste løsning til at samle LED belysningens skærmkasser, så samlingerne ikke kan ses. 
Herefter er “Kongesalonen” FÆRDIG!!!!

Det var Bent’s ide at lave de 12 sæder fra det gamle tog som en bænk, hvor Martin Gruppen i Viborg har ombetrukket dem uden beregning………
Derfor var det også hans hold der skulle indvi sæderne.

I går fik jeg lige lyst til at forsætte min slibning af den sidste front, men måtte stoppe da sandpapiret slap op. Faktisk sjovt at arbejde helt alene i den store hal.

Her er efter manges ønsker opskriften på Benny’s dejlige ØLkage.
Kom bare igang i weekenden:

22.05.2021

…….og en af dem var, at Bent, Palle og Peter kom tilbage efter Corona pausen, og selvom Peter ikke er med på dette billede, så var stemningen hurtigt i top. Det samme var arbejds´ivren, og ikke mindst sans for at alle resterende arbejder skal udføres med stor præcision.

At DSB vil finansiere den udvendige folie og Damgård Jensen vil montere den er faktisk den største gave vi overhovedet kan forestille os.Tak er i den sammenhæng et fattigt ord.
Arrangementet den 23. september 2021 tager nu sin form, og igen har DSB vist sig fra en side, som fortjener stor ros. Også Randers Kommune spiller nu med i orkestret. Notere dagen i jeres kalendere – den bliver ikke mindre end STOR!

Per er igang med at afmontere folien på 4069 sættet, og det er nu ikke helt let. Det er vi faktisk meget glade for – for så kommer den nye folie sikkert til at sidde fast i mange år.

Pudsigt er det, at farven ved dørene er kongeblå, det bliver den samme farve som vi vælger til den nye folie……Vi forbliver tro mod togets oprindelse.

Pludselig fik vi problemer med lyset i 4041, og så er der altså en fordel at have en tidligere medarbejder med i teamet, der har forstand i en sådan grad, at han var med til at lave den tykke mappe over alle elektriske installationer.

241’s røde saloon tager i den kommende uge en helt anden form. Lister og paneler bliver monteret, som i de 2 andre salooner.

15.05.2021

Nu vrimler det med opgaver, der kræver finesse og håndsnilde. Ting Tager Tid, men det gør ikke noget når resultaterne bliver som de er blevet.

Per Skov fik lagt det sidste gulv ved indgangene, og der er bare klasse over sildebens mønstret…….Han har bestilt gummimåtter til trinene og messinglister. Sikkerhed frem for alt.

Vi har ikke haft mange interne møder i den tid vi har arbejdet med toget, og grunden hertil er den, at vi er rigtig gode til at tale med hinanden, og diskuter hvordan opgaverne skal udføres – på stedet. 3 kvikke hoveder tænke nu bedre end 1!!!!

Karsten og Gert har afmonteret det første toilet i 4069, som denne gang gik meget hurtigere end det første toilet i 4041. Simpelthen fordi nu ved hvad der først skal afmonteres, og ikke mindst hvordan.

Disse 2 humørfyldte mænd kom med 9 batterier, så nu har vi dem på plads i 4269. Onsdagen sluttede med en lille kontorøl, og et par gode historier fra transport branchen. De har begge både kørt lastbil og samtidigt drevet eget transportfirma…… i rigtig mange år. FLOT – FLOT!

08.05.2021

Per Skov og hans ældste søn er igang med at lægge gulv i sildeben ved de sidste indgange, og de gør arbejdet færdigt i weekenden. Derved kan vi betræde gulvene på mandag, uden at de får rynker på panden.

Vores allesammens Gert kan huske hvordan han og Karsten afmonterede toiletterne i 4041 og 4241. Godt han ikke har glemt det. Denne gang går det meget hurtigere, hvilket jo er logisk………

dav

Ugens højdepunkt var selvfølgelig Svend Aages 69 års fødselsdag, hvor han serverede dejlig kartoffelsalat, og Jørgen grillede denne gang uden at pølserne brændte på. Randers pølsen er ikke blot STOR, men smagen er uovertruffen.

03.05.2021

de 2 herrer sover IKKE til middag…….. 
De er ved at montere messingplader ved soklen til baren. Ikke blot til denne, men messing bliver afslutningen for alle mahogni plader i hele toget. Klasse…….. og dyrt……og svært!

Dette syn har vi ventet længe på. Vi bliver DE ENESTE I DANMARK der får Blå Thor på hane! Den skal lige pudses op, men er lavet af messing. Vi takker THOR for gaven, der er ubetalbar for os.

“Heldet følger de tossede” er et ordsprog, som vi alle kender til. Og det gælder osse i denne situation. Dette bord har vi ment var helt perfekt, lige bortset fra prisen som ligger på 16.995,- kr. Vi var bare MEGA heldige, det vi købte det for 450,- kr. Det er som ny, og har 2 plader med plads til maks. 8 personer i Kongelogen.

LED lyset driller os lidt, men men …. det er godt at have fagfolk til at løse opgaven.

Det er nu ikke meningen at lyset skal være som her i “Palles Tivoli”, men det fortæller bare hvor mange muligheder vi får for valg af farver. Kongevognen har samme lyskonstruktion, men kun 1 farve….

Gert har faktisk været ansat på fabrikken SKOVBY i mange år, som producerede vores spisebord. Her er han igang med at lakere endnu et bord, som vi købte for “en slik” – før vi fandt det rigtige!

20.04.2021

Kunstfond hylder IC3-tog som eksempel på godt design

30 år efter at IC3-togene blev indsat mellem landsdelene, bliver de nu præmieret af Statens Kunstfond.

[object Object]

Min ældste søn Søren hjalp til mandag og tirsdag med at fjerne grafittien på vinduesrammerne. Vi er nu igennem hele selskabstoget, og hvor det fantastisk at se det færdige resultat. Mange af alu-rammerne og gummibåndene er faktisk som nye, velvidende at de sandsynlig er 40 år gammel.  Kvalitet – kvalitet – kvalitet………

Arbejdet med montering af finerpladerne fortsætter. Nu er arbejdsrytmen fundet. Bemærk den smarte løsning på ledningen. Det skal selvfølgelig være muligt at oplade sin mobiltlf. eller sætte strøm på computeren til en præsentation eller til en mødedagsorden, til de firmaer der vil leje salonen.

Sanne fra GardinLis kom med nogle gardin prøver, og det er dejligt at en kvinde kommer ind over med gode indretningsideer. Det er ikke blot et valg af stof og farver, men især ophængningen er vigtig.

10.04..2020
4069 fik fjernet lidt rust hist og pist, og der er faktisk kun 2 steder som efterfølgende har behov for pladearbejde. Som 4041 er der forskel på at fjerne grafittien, den røde farve er faktisk sværest af alle………men knofedt slår meget!

Gert nyder sit eget møbelpolsterrum. Han har virkelig lavet et gedint stykke arbejde med at reparerer bordene, slibe dem og afslutningsvis bejse dem. For at sætte prikken oveni får de lige 2 gange klarlak.

Så er vi klar til at nedkøle vine, specialøl, og sunde drikke i baren. Thor har sponseret 4 køleskabe i alt til vores projekt. Husk at støtte dem næste I handler ind. 

Vi bad Svend Åge om at vente med at kysse til han kom hjem, men som han sagde “så gør øvelse til mester”……….

Det er stort når en anset tidligere medarbejder besøger sin gamle arbejdsplads…….Benny fik virkelig en varm velkomst, da vi besøgte reparationsværkstedet i Århus i onsdags sammen med Carsten fra Damgård Jensen/Brand Factory. IR 4 togene skal alle have den nye røde grafittiafvisende folie på – 43 togsæt i Århus. Carsten gav faktisk håndslag på at han gerne vil hjælpe os med påsætningen af folien……..Vi fik et stykke med hjælp, så vi lige først skal teste vores riller på siderne, som er større end på IR 4 toget.

Her er det færdige resultat, og se lige denne spændende video:

20.03.2021

Så blev LED lyset sat op i Kongelogen, og hvilken effekt…….Vi kan skifte til 6 farver, og kombinere dem i et utal af stemninger. Der er 3 sektioner af lyskilder således, at vi kan belyse kabinerne med vores 3 dejlige farver.

Polle er dagens mand i torsdags i skysovs…vi hentede vores tæpper i Herning hos Wilton, en dejlig virksomhed, der var den første til at sponsere vores togprojekt….. En stor tak til Lars Hjortshøj Andersen, og til Lise, der arrangerede afhentningen.

Følgesedler på tæpperne er hængt op på vores opholdsstue, og Scandia Ekspressen Aps. fik sin første indtægt, idet Polle har solgt noget gammelt jern. Han fortsætter med at fjerne alt – som kan sælges til genbrug!

Er der nogen der mangler en guldbarre?

Det var nu en mandskabsvogn i træ vi skulle se om den kan bruges til vores køkken………2,80 m i bredden og 9,50 mm i længden. Akita hunden er Sara’s, der tog os alle med storm. Den er kendt for at skræmme bjørne, men drengenes former var for store for den lille hund.

Stephan viste os den enorme hal med Randers’s længste swimming pool……

Vi havde et meget konstruktivt møde med Carsten Godsk Jørgensen, der er ansat hos Damgård Jensen/Brand Factory, som skal lægge folie på alle S-tog.
De ca. 700 vogne er bygget i vores hal K, som Carsten syntes særdeles godt om – “det kan godt få hårene til at rejse sig på armen….”

Vi besøger ham og DSB på Centralværkstedet onsdag den 07.04. for at se hvordan de lægger folie på et IR4 tog, der har en anden form for lameller på siderne end vores.

Vi håber han også skal lægge folie på vores ven Martins IC 3 tog i Viborg

13.03.2012

I mandags fik vi fint besøg af Søren Sørensen og Henrik Leth, som vist ikke behøver en nærmere præsentation.
Vi ville gerne tale med dem om vores mange projekter, herunder IC 3 jubilæet, og Hadsund Peter.
Søren fortalte en masse sjove anekdoter fra hans mange år på fabrikken.

For første gang blev der dækket bord i Kongelogen – i onsdags.. Den tager form nu!

Det var fordi vi fik besøg af 4 drenge, som er interesseret i at give os nye ideer til at drive en restaurant. Det var Carsten, som har skaffet os LED belysning, der havde inviteret nogle af sine venner. Jimmi til venstre har drevet et diskotek i mange år i Løkken, og har været med på SMUK til at forbedre deres mange barer. 
Morten med skægget har tidligere været leder af biografen Nordisk Film i Randers, og er nu adm.dir. hos Dansk Hestevæddeløb.
Thomas er udlært kok og tjener……og underviser nu på Kokkeskolen i Århus.
Carsten er forsat medejer af Develtron, og er ganske kreativ.
Vi fik 21 input, hvoraf nogle var nye ideer, men ikke mindst fik vi bekræftet nogle af vores egne, at de højst sandsynlig vil holde vand, når vi bringer dem ud i livet.
Vi er faktisk beæret over at de udviser et stort engagement, og Jimmi der kom langvejsfra havde læst på lektien på forhånd.

I går lavede vi en aftale med Steen Jørgensen om hans MR tog, hvor vi på mandag starter med renoveringen. Han stiller det til rådighed på favorable vilkår, således at vi først skal betale det, når vi begynder at tjene rigtige penge.

06.03.2021

Per Christian beundrer vores flotte blå tapeter og de guldmalede lister..

Montagelisten er klar til at fastsætte lyskasserne med LED belysningen. Vi glæder os til at se effekten af belysningen i mørke………

Så fik vi lige besøg af en flot fyr, Jørn, der jo har lavet vores flotte hjemmeside, med nye tilretninger. Se dem på www.scandiaekspressen.dk

Vore “2 stabile støtter” borer og gør klar til at popnitte listerne. Bemærk lige den sjove tang, som Poul Erik havde medbragt:

Fandt lige denne video om 4069 på You Tube. Så har I lidt at kikke på i løbet af weekenden. Bemærk de mange procedurer der skal overholdes, inden toget er klar til afgang…….

27.02.2021
Vi starter lige med en meget spændende video, som Mogens har lagt op på hjemmesiden Togfabrikken i Randers på FB:
https://www.facebook.com/mogens.n.mortensen/videos/10221688757800580
Ellers var mandagen en stor dag i hal K, med besøg af Sara, der nu er færdig med panelerne og trælister til togene.
Palle har ydet en stor indsats ved at bejse og give klar lak hjemme i hans kælder, så vi kan faktisk i næste uge monterer “Kongelogen”. Så mangler kun LED lyset og så er den FÆRDIG……..
Den røde saloon er også færdig tapetseret, og Per Christian kommer på mandag og færdiggør indgangene.

Vores nye ven Poul Erik Køpke har hentet de sidste sæder, så nu er der blevet ryddet op i vores rode hjørne…….. Han har flere gange kørt på lossen med diverse affald.

Her er pladerne, så når der kommer lister foroven og for neden er hullet lukket….

Sara har investeret i en spritny VW transporter, som hun havde et lille uheld med på vej hjem til Ebeltoft. “Bare den nu ikke brænder sammen” sagde hun hvortil jeg hurtigt svarede; “nej da, det er jo en fabriksny bil, den brænder da ikke samen, men måske din udslidte VW”…. Den brændte nu ikke sammen, blot en fejl i elektronikken. Måske skal hun have lidt reklame på siderne hos vores ven Morten?

I går var jeg til en times videooptagelse hos Stig, som laver fjernsyn til Kanal K. “Wellcome to my world”. Det var meget spændende, og jeg tror det bliver en rigtig god udsendelse om vores projekt. På hans FB side kan se alle de kendte mennekser han har mødt i sit spændende liv. Jeg får et link til det færdige resultat snarest, og sendetider…….

Her ses han sammen med vores allesammen Ole Olesen:

20.02.2021

Karsten fik nye Tarzan underbukser, da de gamle iflg. Dorte er noget medtaget. Det var faktisk Pers kone, der lagde symaskinen til. Vi vil gerne se fødselsaren iklæde sig de nye badebukser. Der fulgte også et gammel Tarzanhæfte med.
Rødvin og bogen om veteranbaner i Hedehusene vakte glæde, det samme gjorde de 2 støttehjul til hans el-cykel. Så er han sikret til sommerens øl-indtag i Venezuela. Hjælmen og elefanten med olielampe må være til fri fantasi.

Vi venter med billederne af Karstens mange gaver fra hans fødselsdag i sidste uge …….
Dejligt at vi faktisk hver uge får besøg af personer, der interesserer sig for vores togprojekt. Læg lige mærke til manden til højre. Han har, som de andre, hænderne i lommen. 

Ingen tvivl…..vore tapeter har klasse. Se nu den blå salon, og forestil jer hvordan den tager sig ud med mahogni paneler og lister under vinduerne gennem hele toget, og det blå gulvtæppe, som vi snart skal have hentet i Herning……….

Gert har fundet sig et lille fristed, hvor han kan slibe vore borde, som skal bejses og efterfølgende have den samme skibslak, som Sara brugte til baren…….

13.02.2021

Ugens højdepunkt var uden tvivl Karstens 70 års fødselsdag i onsdags. Han blev overrasket flere gange med gaver, musik og deltagelse af Dorte, datter, lillesøster og svorger. Der kom tidligere en gammel ven fra folkeskolen.
Måske kan vi få ham til at tage nogle billeder til næste ugebrev, af de gaver han fik af os ALLE! 

Vores allesammens Sara kom med de fræsede lister, som blev kørt hjem til Palle, der igen arbejder hjemmefra med vigtige opgaver!

Vores sæder genbruges igen af vore venner i Grenå, der hentede en 20 stykker.De skal bruges i deres fine lokaler, og vi er inviteret til at se dem efter Covid 19.

31.01.21
Mascot var der igen for at lave deres produktkatalog færdig, og disse nedenstående billeder taler deres eget sprog. Hvilken prægtig hal vores tog står i!!!

Benny K. fandt lige denne sjove vinkel. Svend Åge og Karsten ligger under baren for at færdiggøre afløbet fra vasken, men de har bedt om ikke at vise nogle billeder………da tøjet ikke kunne nå sammen!  he he

Vi er kendt i Randers. Disse 2 prægtige mennesker bankede på vores vindue, fordi de vidste vi arbejdede på toget, og nu ville de gerne se, hvor langt vi er kommet i opbygningsarbejdet. De er desvære pt. begge arbejdsløse som Sales Manager og Export Manager for 2 kendte store virksomheder, og måske ser vi dem en dag i kedeldragt for at hjælpe til??? hvis ikke de snart for jobbet tilbage.

Jørgen & jeg havde en fantastisk weekend, hvor vi besøgte Hedelands Veteranbane med Bent Klingenberg, som er æresmedlem. De fik 2 mill. kr. til skiftning af sveller, hvilket arbejde udføres af frivillige. Næste gang vi kommer har banen forhåbentligt åben, så vi kan køre en tur i den skønne natur.
Få flere informationer på deres hjemmeside:  
https://www.ibk.dk

24.01.21

Vores allesammen Karsten fylder 70 år onsdag den 10. februar 2021, og han vil gerne invitere til en lille komsammen, hvor der serveres smørrebrød med tilbehør ved 12 tiden i Hal K.
Vi indretter bordene i toget med varmeapparater, og i god afstand, således at vi fortsat har fokus på Corona reglerne.
Han vil gerne vide hvor meget smørrebrød der skal indkøbes, så tilmelding er nødvendig til mig, på denne mailadresse.
Emil har igen været i fokus i Amtsavisen med hans film, som vises på denne web adresse, hvis I ikke allerede har set filmen.
https://dinavis.dk/nyheder/2021/01/20/digital-premiere-paa-scandia-de-sidste-dage/
Så fik vi håndvasken isat i baren med et fint blandingsbatteri.
Og
Lyskasserne er hentet af Palle, der sammen med Jørgen påsætter folie i Palles kælder.

“Der sker ikke så meget med toget hva’?” Den sætning har vi fra flere sider, men det forholder sig nu sådan, at forarbejdet udgør mindst 90% af opgaven. Dette blev bekræftet af “Nordmanden” Per Christian, der brugte 3 timer på at tapetsere “Kongelogen”
Nyd lige det færdige resultatet og tapetets kvalitet og udseende. 
Vi er næsten færdige med at vandslibe, som foretages i hånden, hele vores togsæt. Der er kun 1 uges arbejde tilbage, så er vi klar til at sprøjtelakere siderne. Temperaturen skal dog være omkring 15 grader i hallen, for at få det bedste resultat.

Fandt lige et billede af en hestetrukken “taxi” til Martens Hotel, som er produceret på Hvidmøllevej.

18.01.21

Vi startede mandagen kl. 08.00 med mange grin og latter, og sluttede torsdagen med Palle og Poul Erik på slap line…….. Sådan! 
Mange virksomheder misunder os for vores humoristiske frie omgangstone.

Så fik vi 3 prøver på lyskasserne som bliver gennemgående i HELE toget med LED belysning på loft og væg!

Poul Erik fortsætter med at sætte folie op indvendig. Mon han forsætter hos vores leverandør FOLIE.dk og deltager i Danmarks Mesterskaber 2021 i folieopsætning???

Aluminiumskanterne, og dem er den mere end 20 styks af af får guldfolie.

Karsten og Svend Åge fik sat håndvasken i baren. Ismaskinen anbringer vi i Elrummet for at få så meget bordplads i baren som muligt.
Så fik vi besøg af MASCOT, arbejdsbeklædning, som lavede flotte optagelser til et nyt katalog.  Dejlige unge friske mennesker.

Jørgen og sluttede med igen at have et særdeles konstruktivt møde med Stephan og Steen. I bliver informeret i den kommende uge om de mange nye voldsomt spændende tiltag i Sporbyen, herunder også om Hal K.
Vi giver ikke op med vores lille “Hadsund Peter” projekt.

10.01.21

Selvom vi ikke har været så mange i uges løb, så er vi faktisk kommet længere, end et skridt. Det skyldtes måske også at opgaverne, som vi nu udfører i toget, er mere synlig end selve forberedelsen. Billederne taler deres eget sprog, men læg lige mærke til, hvordan det ene toilet nu har taget en stor forandring med en ny lyskasse, elskab, maling og hylder. Så er der plads til duge og bestik i nærheden af bordene, som gør det lettere for det kommende tjener personale.

Der males flittigt i Kongelogen og den Blå Saloon, og væggene har fået en ekstra omgang spartling. Per Christian, som vil tapesere hele toget, er meget kritisk omkring grundlaget for hans kommende arbejde. 

Vandslibningen af lamellerne på hele den ene side af toget er ligeledes fuldført. Min afdøde onkel lærte mig, at det er forarbejdet, der afgør det færdige resultat……
Ugen bød også på besøg af en pige, der har ansøgt jobbet som tjener….Hun vil faktisk godt hjælpe os med rengøring, slibning og maling – med det samme. Hun er totalt begejstret for vores spændende projekt.

Der bestilles paneler og lister hos Sara. Palle har tilbud at bejse det hele i hans kælder, hvor der er varme! Sådan……

Jeg skal puste liv efter en lang jule- og nytårs ferie med vore projekter:
* Hadsund Peter/Udvalget for Teknik & Miljø, Trafikstyrelsen og mødet med borgmesteren* Samarbejdet med Tradium om bygning af perronen* Samarbejde med Jernbane Museet i Odense ved møde med bestyrelsesformanden* Færdiggørelse af det Virtuelle Projekt/Erhverv Randers & fondsansøgninger* Besøg hos vor ven Bent fra Hedehusene
Vi fortsætter med at begrænse os til 5 i den kommende uge, og afventer de kommende retningslinjer for Covid 19 i den kommende uge.

02.01.21
Selvom var har afholdt en dejlig jule- og nytårsferie, er der sket noget i vores projekt.
Vi bør alle glæde os over at vi er på 10. pladsen af de mest læste artikler i Amtsavisen i HELE 2020……Det har givet os et nyt ekstra mål for 2021. Vi skal op til 5.pladsen!!!

 Randers | 31/12Top 10: Her er årets mest læste historier på amtsavisen.dkLige om lidt viser kalenderen 2021, og traditionen tro er vi dykket ned i statistikkerne for at se, hvilke historier I har klikket allermest på i 2020.LÆS MERE

Vores venner i Rail Service har sendt os nogle billeder fra deres reservedelslager for MR togene, som de købte af DSB. Faktisk imponerende……….De kommer med en radio, så vi får lukket hullet i et af førehusene. Gummilisterne har de desværre ikke.

Så får vore venner fra Viborg, JP Group, snart deres IC3 tog, der er blevet afskibet fra Israel til Grenå havn. Spændende bliver det af se det i Viborg på skinner…………

Vi er nogle der starter op igen på mandag den 04.01.2021 kl. 08.00 på trods af at samfundet forsat er lukket ned. Det er op til hver enkelt af jer om I har lyst og mod til at dukke op. Vi holder fortsat god afstand når vi arbejder ude og inde i toget, og når vi drikker kaffe ved det store bord.

21.12.20

Så er juleferien trådt i kraft for os alle, og Jørgen og jeg takker af hele vores hjerte for jeres uvurderlige indsats i løbet af hele 2020.
Brug vores hjemmeside www.scandiaekspressen.dk til at genopleve nogle af de mange oplevelser, som året gav os.
Vi ønsker jer og jeres familier en rigtig glædelig jul, og pas nu godt på hinanden derude.

Fandt lige et billede af vores tog, der renoveres i samme hal for mere end 30 år siden. Hvilken flot rød farve.

Hr. Nielsen er i gang med at male grunder på væggene, inden der tapeseres.

Så blev messingplader sat op, og hvilket resultat………

Efter at togene blev slebet med maskine, kommer turen til håndslibning med vand. Det giver absolut det bedste resultat for en god sprøjtelakering med højglans mørkeblå maling.
Synligheden er markant, men den overgår ikke følelsen af at lade fingrene glide hen over slibningen. Det føles blød, som en lille barnenumse………

20.12.20

Det er uundgåeligt ikke at nævne sylten.
Da specielt 4 af drengene smagte den i starten af ugen, vakte den jubel – sofort. 
Jørgen sagde, at han måske havde 2 på frost på caféen, og der meldte sig hurtigt flere købere end 2. I løbet af ugen handlede det om at overtale Jørgen og jeg til at give netop manipulatoren en. Det gav os ideen til at købe sylte til alle, en sjov julegave, men overrækkelsen skulle ske ved at 4 syltenydere skulle lukke øjenene. Vi fik assistance fra “Marmeladepolitiet – Palle” for at tilsikre at ingen snød, og det var Karsten, der som den første fik lov til at åbne dem.
Det er længe siden at en julegave er blevet sådan positiv modtaget.
Juleglöggen var lavet af de dyreste rødvine, som Karsten havde sponseret, og Pouls whisky gav lige den sidste snert til at gøre den helt perfekt. Æbleskiverne smagte faktisk godt, selvom de blev lidt sorte på den ene side.

Jo – jo vi fik skam også lavet noget i ugens løb på toget, men denne mail og fotos får I først den 23.12. som en lille gave før jul. (Jørgen og jeg arbejder igennem indtil den 24.12. og mellem jul og nytår)

14.12.20

Stemningen var særdeles god mandag morgen, og jeg ved at mange virksomheder vil være misundelig på vores gode sammenhold, vores humor,  og jeres store engagement. Grundet øget smitte tal for Covid 19 har Jørgen og jeg fuld forståelse for, hvis I venter med opbygningen til efter nytåret. Da caféen lukkede i fredags kl. 16.00 kommer Jørgen og jeg hele næste uge, og vi fortsætter med at passe på hinanden. Vi fastholder også vores juleafslutning på torsdag den 17.12. kl. 12.00. Vi vil også komme i tiden mellem jul og nytår, så vi må lige organisere os i morgen og på tirsdag.
Vi fik sandblæst afskærmningen til dørhængslerne, der faktisk er så flotte, at vi bør overveje at give dem klar lak og ikke maling.
Den rigtige grundmaling er malet på væggene i Kongelogen, hvorefter vi efterfølgende denne gang fik malet med højglans grøn maling.
Det 2. toilet er blevet meget flot, og hylderne er klar til at blive monteret i servicerummet.
Væggen bag baren er klar til opsætningen af de flotte messingplader. Scandia’s røde logo farve danner folie baggrund for fræsningen af vores navn.
Svend Åge fik lavet 2 trapper, så vi ikke blot skal “nøjes med Europaller”……

Vi fik besøg af Peter, som i 2002 blev lokofører hos DSB., og kører idag primært IC3 tog. Hans historie er faktisk fantastisk. Han kørte vores 4041 og 4241 den sidste tur fra Struer til Fredericia…….
Hans erfaring med at køre disse tog er meget interessant. Hver gang der blev påfyldt diesel, skulle der også påfyldes ca. 10 liter motorolie……Han kom med en masse sjove oplevelser, og faktisk burde vi interview ham, få at få skrevet dem ned.
Emil og Peter er medlemmer af Modeljernbanen i Randers, og de fik 5 borde fra toget med hjem. De skal bruges på banen – sikkert til styrepultene.

07.12.20

Ugen sluttede med oprydning og rengøring for denne mand, selvom det var Jørgen har havde tjansen i ugen. Tøjfirmaet Nü har lejet hallen til fotooptagelser i torsdags. De ville puste en stor ballon op, så i hallen, så støvet måtte fjernes. Den sidste loftplade blev malet guld og monteret.

Foliearbejdet indvendig er ved at blive afsluttet, og holdet har virkeligt opbygget nogle fine erfaringer med arbejdet. Selvom al begyndelse er svær, så gik det nu hurtigt for drengene at lære at sætte folie op.

Per er tilbage igen efter en knæoperation, og fortsatte det udvendige slibearbejdet indtil slibemaskinen brændte sammen Indkøbeafdelingen måtte også købe en varmekanon for at få spartelmassen til at tørre. Herefter kan de flotte messingplader limes på spånpladen bag ved baren.

30.11.2020

Ugen startede ved at Jørgen og jeg besøgte Flemming Jensen i DSB’s hovedsæde i Tåstrup.
“Hvordan kan jeg hjælpe jer” var hans 3. sætning! Den åbning havde vi ikke forventet. Vi fik et særdeles udbytterigt møde, hvor der nu ligger nye opgaver til os med jubilæer af IC3 og MR togene, Trafikstyrelsen, Jernbane Museet i Odense, navne på personer, der kan hjælpe med fondsansøgninger. Sådan!

Om eftermiddagen fortsatte de gode takter ved at vi mødtes med formanden og næstformanden for Dansk Jernbane Klub i Herlev. Det blev igen et møde,  som tog en uventet drejning, idet der foreligger muligeder for køb af en nyrenoveret godsvogn. Et spændende lokomotiv og personvogn til færdig renovering som udlåning i 10 år er nu muligt. Faktisk forslog de at Randers selv skulle have sin egen veteranbane………
Her er lidt billedmateriale:

Baren er ved at være færdig. Hvilken Kronjuvel…….Tak Sara. Vi mangler håndvasken, Thors fadøls anlæg,  LED belysning, messingplade ved soklen og en sidste finpudsning…….

Sara har fræset nogle lister som skal bruges til pladerne, som skal først bejses og derefter påfører vi en klar lak, hvorefter de skal fremstår som mahognitræ.  I den øverste liste er der på bagsiden fræset plads til kablet, så vi kan have stikkontakter.

Hvilken overraskelse med skiltet på vores budcykel……….Godt initiativ til Karsten holdet!

22.11.20

I går besøgte jeg Den Klinge

nBergske Jernbane i Hedehusene på en fantastisk ejendom, hvor Bent har anlagt 3,5 km jernbane i haven og i skoven. 5 lokomotiver og 8 passagervogne omfatter hans materiel. Han byggede også en stor perron med en bar/værtshus med plads til 50 spisende gæster. Stedet er ikke offentligt, men Bent elsker at holde fest for sine venner.Måske giver min video i næste uge et indtryk af hans private jernbane. Den er for stor at medsende denne mail.
Hans modelbane i kælderen er også meget seværdig.
Vi er inviteret til at se hans imponerende værker i foråret/sommeren 21. Her er et foto fra deres besøg hos os:

Interviewet fra P4 på DR mandag morgen
https://www.dr.dk/radio/p4aarhus/p4aarhus-morgen-radio/p4-morgen-2020-11-16-06-05-4
Spol frem til 3:05:31

Så blev vægen til messingpladerne tilrettet, så den kan sættes op i næste uge. Arbejdet med folie på lofterne er ligeledes færdiggjort. Det samme gjorde slibningen af de 2 fronter. 

16.11.20

Uden mad & drikke, dur heltene ikke……… Der blev gået til gaflerne da 3 retter mad skulle fortæres torsdag aften på caféen:

Så fik vi vores flotte messingvæg med udfræsninger. Den er næsten 3 meter bred.

Sara’s bar bliver Ekspressens Kronjuvel – uden tvivl: 

OBS!!!
Læs artiklen i morgen i Amtsavisen om vores specielle bar…..

Bo fra Randers Maskinfabrik laver et forslag til vores lyskasser, som bliver gennemgående i toget. Vi benytter de gammel beslag til hattehylderne hvorpå afskærmningen monteres.

08.11.2020

Ingen af os kunne forestille os de reaktioner vi har fået fra Amtsavisens artikel i mandagens avis, for slet ikke at tale om TV2 Østjyllands indslag i aftens nyheds programmer.
Vi er totalt lagt ned af udelukkende reaktioner. Folk på gaden hilser og råber; “det der squ godt gået” gæster på Jørgens Cafe ligeså. Mange kvinder har været positive, og nogle ville hjælpe os med at besvare de forventede negative udtalelser, hvis vi fik brug for det.
Men vi fik INGEN!!!
Vi har derimod fået 6 selskaber til Konge Logen, så er vi oppe på 9 i alt.
I morgen kommer vi igen i DR P4 programmet i nyhederne, Aften Showet må vente, fordi al den omtale vi har fået skal bruges på “Hadsund Peter” projektet. Vi vil have at ideen skal realiseres, men det skal foregå på den måde vi har planlagt med Dansk Folkeparti’s Frank Nørgård. 
Her kan I gense omtalte:
https://tv2ostjylland.dk/nyhedsudsendelser?clip=be07ae9a-42ff-4f81-8479-fc977ebaf62d
https://amtsavisen.dk/artikel/scandia-ekspressen-indrettes-med-fornem-kongeloge-kun-med-adgang-for-mænd

Vores allesammens Sara kom og begyndte at samle baren. Hvilket mesterstykke håndværk.

Messingpladen med udfræsninger ankom i torsdags og den kommer til at denne bagvæg til baren. Vores udgave af Sean Connery holder prøven:

Mødet med Tradium forløb positivt. Meget tyder på at vi får tømrer lærlinge til at hjælpe os med at bygge perronen.

01.11.2020
Det er blev en kort uge, idet mandagen var optaget af et arrangement med Dansk Metal i Dronningborg.
På grund af regeringens indskærpede Covid 19 regler vil vi også i uge 45 holde fast i de 2 grupper; Bent & Karsten. Vi ved godt at reglen med de 10 personer ikke gælder for firmaer, men vi løber ingen risiko…..Ej heller gæster i den kommende uge.
Der blev arbejdet på toget med Jørgen som vicevært, og der blev hentet messingplade 3 m x 1,45 m, som nu er fræset af LM Industries, og diverse ting blev købt ind. De er faktisk virksomhed nr. 15, der bakker op om vores projekt!!!
Se lige denne prøve som er fræset i den rigtige størrelse, men i metal:

Sara og Pau afleverede baren i går eftermiddags, og kommer i næste uge og samler den. Vi er MEGET begejstret for det foreløbige resultat:

Per Christian har gået på opdagelse, og har fundet dette bord til “Konge Logen”. Vi tegner målene ind i morgen på gulvet for at se hvor meget det fylder:

Brian Gade fra Container Living mødes jeg med – formodet den 12.11. i Sporbyen.
Bent Brandt har lovet at hjælpe os med at indrette vores containerkøkken, og vi har allerede fået et forslag til indretningen af en 40 fods container. De har også brugt inventar, men Jørgen har fået et tip på en forhandler. Vi tager ned for at se hvad de har på deres lager. Måske kan vi købe noget billigt hvis der restauranter, der går konkurs:

i fredags havde Jørgen & jeg et møde med Lone Hammer Sørensen fra Amtsavisen nede på Caféen.
Hun fik 3 nyheder fra os, hvoraf den ene var “Konge Logen”. Hun bringer en artikel i morgen, og syntes faktisk at ideen er “rigtig fed”…
LÆS AMTSAVISEN I MORGEN……

296e57cb-628b-4ee1-9c56-8851c33f0024.png

Hun kommer med en fotograf når Sara begynder at monterer baren, og har lovet at den også bliver fotograferet når den er færdig.

24.10.2020

Vi kommer alligevel i morgen selvom arrangementet med Dansk Metal  – måske – gennemføres. Der er arrangeret møder med Develtron, og vi må ikke miste en arbejdsdag.
Svend Åge har lavet denne produktionsplan, som I fik at se i torsdags. Den bliver tilrettet med køkkencontaineren, og lad os sammen udfylde ugerne hvor de enkelte arbejdsopgaver skal være færdige.
Dette vil foregå tirsdag den 27.10. til morgenkaffen kl. 08.00.

I denne uge var der stor opmærksomhed på vores lille projekt. Vi har fået en ny frivillig i gruppen Karsten, Per Holmkvist Kristensen, som er for nylig blevet vores nabo på Midtersporet. Han er udlært mekaniker og var herefter 42 år i Forsvaret. 3 tidligere Scandia medarbejdere lagde vejen forbi……
Sara er ved at være færdig med baren. Hun kommer og monterer den indenfor de næste 2 uger.
Loftet er færdigmalet med guldfarven, og drengene har fået lært at sætte folie op. Det bliver faktisk rigtigt FLOT!

Se lige den geniale løsning på belysning i hele toget hvordan LED belysningen lyser både op på loftet, og nedad på de flotte tapeter og gardiner:

Teknikkerrummet i 4041 er færdigt! Vi venter med hylderne, men skal have sat så mange op som muligt.
Vi er blevet inviteret til modtagelsen af IC3 toget hos Martin i Viborg engang i starten af det nye år.
Lad jer inspirere af denne video, så kan I se noget af den store bilsamling Martin har. Ganske imponerende:
https://my.matterport.com/show/?m=Ajo6FFeEcU9

17.10.2020

Jørgen og jeg byttede roller i denne uge af mange årsager. Jeg har dagligt fortalt om hvad vi arbejder med, nogle gange har det været svært at træffe beslutninger om farver m.m. fordi han ikke selv har været der.

Derfor er dette ugebrev skrevet med hjælp fra andre.
Endnu et stykke af vægen er blevet fjernet i den røde saloon, fordi stolen vil afskærme for trafikken. Heldigvis var der ingen ledninger, rør m.m. som der har været ved de andre døre.Så blev der lavet lidt mere i teknikker rummet.Konge-logén blev efter afdækning malet med grundfarve, så malingen og tapetet hænger bedre ved.Og så er der blevet slibet mere på det udvendige tog. “I hvor det støver – kors hvor det støver……..”

Bent Brandt bliver vores køkkenindretter, og vi vil gerne købe brugte køleskabe. komfur m.m., men med 2 års garanti.

Frank Nørgård og Nicolaj arbejder fortsat knaldhårdt med Hadsund Peter projektet, ligesom DSB har hjulpet med teknisk vejledning mht Trafikstyrelsen, sporenes sikkerheds tilstand.

Svaneglas hentede forruden, og vi bestiller en ny da prisen er OK……

Messingpladen ved baren afhentes i næste uge, efter fræsning af vores navn er udført. 2 nye firmaer kommer på listen over de firmaer, som støtter os i vores arbejder.

12.10.2020

I forgårs aftes kom vores allesammen Sara og Pau, – hvor hun lige skulle kontrollere nogle mål, – og få besvaret nogle spørgsmål inden barens færdiggørelse. Hvor er det godt, at vi fandt hende!!! Jørgens Cafe havde inviteret på en meget stærk Chilli Con Carne, og vi havde en hyggelig aften. 

På FaceBook:  Søg under Togfabrikken i Randers og se de 2 spændende videoer om “Pigen i Vinden” som blev indviet i torsdags. Dejligt at se Søren Fischer holde hovedtalen, som er i vigør igen. Han burde nu takke vores Steen, for uden ham var INTET i Sporbyen blevet til noget!!!

Videoen om 150 års jubilæum på 45 min. er særdeles imponerende, især billederne fra starten af virksomhedens grundlæggelse. Se Randers Banegård i 1862, og læg mærke til Scandia’s store udvikling på 20 år……..fra starten af 1861. 
Der er til gengæld rigtige mange billeder fra festen, og jeg har fundet nogle  personer som jeg kender, som I sikkert også kan finde???

I torsdags havde jeg en ret stor oplevelse ved at være censor på Handelsskolen på Rådmands Boulevard hvor 3 klasser 2. G’s arbejde med Scandia Ekspressen og vores virtuelle projekt. Jeg  får alle præsentationer tilsendt i næste uge, og vinderen havde faktisk nogle gode ideer til finansieringen af det virtuelle projektet, som var hoved projektet. De bliver inviteret til vores åbning med 4 personer. 


GardinLis’s udsendte Sanne gjorde igen et positivt indtryk på hendes viden om farve sammensætning, og jeg tror det skaber mening, – nu da vi også har fået vore guldtæpper i kongeblå og i rød med sorte aftegninger. Sikken en kvalitet Wilton Tæpper stiller os til rådighed – uden beregning.

Slibning af det ydre tog er et dejligt arbejde, hvor resultatet ses når det bliver malet.
DSB hjælper os med at finde et firma, der kan vurdere banelegemet fra havnen til Sporbyen, og lave en teknisk gennemgang med priser til den kommende vedligeholdelse.  
Erik fra RAIL SERVICE har sagt at han nok skal assistere os med nye skinner. Han sender mig dette sjove billede – efter at han sagde at der ikke findes buede skinner, men kun lige. De bukkes efter opvarmningen af et svejseværk.

03.10.2020

Kære alle,
Det var på mange måder en udbytterig uge, både hvad toget, men især også hvad møder, mails og andet korrespondance angår.
Jørgen & jeg møder fortsat mange mennesker, der er interesseret i Sporbyen, og Scandia Ekspressen. Et par nye ideer er dukket op i være samtaler. Vi har faktisk medvirket til at 5 lejligheder er blevet solgt/udlejet.
En sød lille historie; Johan fra vennerne i Viborg kom med det røde stof, som skal bruges til vores 4 læderstole hvor læderet er stykker, ned på caféen. Hvilken service. Han kørte dog derfra med en fyldt mave…..og et smil på læben.
Derefter et spændende møde på caféen vedr. et total koncept til bestillings, vare- og betalingssystem. Det ser meget lovende ud!
På billederne bliver vi færdig med vinkelsliberen, alle 6 indgange er nu repareret, loftet malet i guldfarven m.m.
Jeg rettede henvendelse til Flemming Jensen, adm.dir. hos DSB, Peter Sonne, adm.dir. hos Bombardier, og et par stykker andre, for at få assistance til at vurdere sporenes tilstand. ALLE har svaret igen. Der kommer assistance!!!

26.09.2020

Kære alle.
Hadsund Peter tog denne uges overskrifter….
24 dejlige mennesker steg ombord i onsdags i Handest, hvor målet med turen var at få overbevidst byrådsmedlemmerne til at sige ja til at genoptage kørsel med Hadsund Peter. Vi håber at et samlet byråd syntes godt om ideen, og afsætter 1,5 mill. kr. til sporarbejde, bygning af trinbrætter m.m.
I går fik jeg en virkelig positiv mail fra formanden fra Teknik & Miljø, Frank Nørgård, der vil arbejde hårdt på at få ET SAMLET byrådets til at give tilsagn!!! Faktisk er der allerede politisk opbakning, men lad os nu se når det kommer til afstemningen.
MEN – hvilken gruppe der alle vil “tale Randers op”…

Sara har været den flittigste i denne uge. Se lige hvad vores snedkermester er igang med.

Vinkelsliberen kom i gang igen. Trinene i de 6 indgange bliver nu slebet, og det er sidste gang den kommer i brug.
GardinLis besøgte os, og har mange gode ideer til gardintyper. Farverne venter vi med til at vi får vore prøver tilsendt fra Wilton på gulvtæpperne.
Per Christian lagde igen lokaler til “fredagens øl”….

19:09.2020

Kære alle,
Det var jeres ide at lave en bænk med de gamle sæder, og hvor er det blevet en god ide. Specielt efter at vi fik leveret sæderne  fra vores venner i Viborg. At Johs. Pedersen har ombetrukket alle sæderne i den rigtige farve med ny indmad er fantastisk, men at de også leverer dem med et smil sammen med 2 stænger kanelstænger er fantastisk!!! 
Sara er godt igang med bygning af baren i Ebeltoft, og Per Christian har lovet at assistere os med tapetseringen. (han er udlært i faget)
GardinLis kommer på tirsdag kl. 10.00.
Vi skal have arrangeret samkørsel på onsdag den 23.09. fra Randers til Handest. Vi bliver ca. 25 personer, inkl. borgmesteren Torben Hansen, og udvalget for Teknik & Miljø!!!
Elarbejdet fortsætter med kabelførsler. Lyskasserne til LED belysningen fandt sin endelige løsning.
Vi finder plader i birk, får dem bejset og lakeret, og vups så har vi mahogni plader til alle kupeer.
Malergrossisten fandt den rigtige farve og glans til maling af siderne med riller.Folie.dk lægger folie på de resterende flader og på fronterne.

19.09.2020

IMG_3302
image000000-2
IMG_3300
Resized_20200917_091911_1129454773874176
image000000-3
IMG_3302 image000000-2 IMG_3300 Resized_20200917_091911_1129454773874176 image000000-3

22.08.2020

Kære allesammen…..
Så er Sara og Pau gået igang med at lave vores fine nye bar i Ebeltoft, og vi har lyttet til hendes ideer. Umiddelbart var vi lidt i mod at lave siderne i samme farve som loftet, men nu er vi overbevidste om, at det er en god ide. Der kommer lodrette mahognilister til at dele baren i felter. Den får en bue på midten og runde i begge hjørner! KLASSE……..
Karsten og Svend Åge var med ude hos Folie.dk, hvor vi valgte folie farver, både ud- og indvendig. Den kongeblå farve bliver mere dybblå end vores store skilt. Vi valgte en varm, blød flødefarvet til den øverste del af de udvendige sider, og til lofterne. Morten kommer den 09.09. og laver test, inden folien påsættes.
Her har i farverne til tapeterne:

Palle fik smilet på mine læber, da han kom med en stor slibemaskine med teleskop, og støvsuger. HOLD nu da op hvor den kan slibe. 2 dage så er hele toget slebet udvendig…….
På mandag bestiller vi mahogni plader til hele toget, som bliver monteret indvendig under alle vinduer, ned til varmeapparaterne.
Så er skinnerne tilbage, så vi lettere kan flytte togene – det varer jo ikke længe. Vi fik købt stole til “Kongelogen”,(de grønne) og den “Røde Saloon” i læder (de røde)……

15.08.2020

Kære alle – i varmen…….
Vi starter med slutningen af en vigtig torsdag. 
Der kom 6 drenge på cykel kørende ind i hallen, da jeg var ved at lukke ned og vaske op. Det viser sig at være:
Tom  Grunnet – Polle Jep – Peter Tams – Gert Nielsen – Elo Jensen – John V.G.
Alle har arbejdet på IC3 toget, og igen oplevede jeg den stolthed ved tidligere medarbejdere ved at arbejde med tog på Scandia. Jeg fik lige nogle nye “historier” fra dagligdagen i halv-femserne. De fik selvfølgelig sangen fra de varme lande om vores projekter, og de kørte derfra med lovning om at de besøger os, senest når vi åbner.

Mandag aften fik vi besøg af Rotary Vestre, der mødte talstærk frem på grund af den store interesse i at høre mere om Sporbyen Scandia og vores projekter. Faktisk vil 2 par flytte ud til os.Spørgelysten var meget stor da de så de 2 tog i hal K. Det giver syn for sagen. Fuld opbakning til Hadsund Peter projektet, som de fleste kunne huske den smukke lille skinnebus, bygget på Scandia i 1947.

Sara kom med nogle materialer til baren, og på billederne ses at vi er klar til at montere den store messingplade bag baren. Lyskasserne fik en ny dimension.
Vi fik truffet nogle vigtige beslutninger om træplader til væggene, lyskasser, tapeter og farver.

02.08.2020

Kære allesammen.
Som det fremgår af billederne, så sker der noget på toget selvom det er sommeferie. Stor stor respekt. 
Vandvarmeren til baren er monteret, og prøver på paneler til væggene er testet. Vi har fået tilbud fra Sara og Pau, som vi gennemgår i næste uge med dem. De har lavet et fleksibelt tilbud, som mere er et arbejdsdokument, hvor materialer og timer er udspecificeret. Derved får vi lettere ved at finde ud hvad vi selv kan lave, og hvor vi har brug for deres ekspertice.
Ugen som står foran døren tegner til at blive med solskin, og nu holder alle ferie.
Mandag den 10.08. bliver en dejlig dag, både fordi vi starter op igen, og jeg har et større møde om aftenen med Rotary Vestre. Vi taler fortsat “Randers op” vore møder med de spændende mennesker, som fandt sted de sidste par måneder er også på aftenens program. Selvfølgelig starter vi med se togene……
Nyd friheden og vejret i den kommende uge.

26.06.2020

Så er der maling til taget, både grundfarve og en 2 komponent grå farve med 10 års garanti.
Nu skal vi vælge tapeter, og vi vælger de flotteste – selvfølgelig.
Bjarne fra Dansk Metal, seniorklubben, besøgte os og han fik et nyt medlem i Finn, der nu hører til gruppen i Randers.
Sara og Pau kom i tirsdags for at tale med Per Christian om videre bygning af baren. Vi får lov til at bruge hans værksted på Industrivej, men sikke et hyggeligt sted. Vi fik virkelig en oplevelse……
Tror faktisk at jeg kan slibe ujævnhederne på den øvre del af siderne, så de bliver plane, men nu kommer Folie.dk og lavet et par prøver, der hvor jeg har slebet.
Det går fortsat fremad med den indvendige indretningen……..
De fleste af jer holder ferie i hele juli, men vi er nogle få stykker der vil komme på udvalgte dage…….
Tak for jeres gode humør – og god weekend.

21.06.2020

Vores nye mand Finn på hold Karsten, fik virkelig gjort vores rustfri afskærningskasser til radiatorerne flotte med Slipol og pudsemaskine, og Bent og Peter fik monteret en del, og hvor ser det godt ud.Der pudses stadig på væggene, vi fik lavet en prøvekasse til vores LED belysning, dørkarmene er nu færdige samt andre mindre opgaver blev løst.I tirsdags skulle vi have besøg af Dansk Folkeparti, og da Frank ikke kunne komme, aftalte jeg en ny tid med Nikolaj.  Han nåede lige at få fortalt at de bakker ideen om Hadsund Peter op. Vi hører mere om det ved på det næste møde, men læs lige hans læserbrev i Amtsavisen dagen efter.

Fik en mail fra Dansk Jernbaneklub om at jeg bliver kontaktet af den ansvarlige for udlån af togmateriel i næste uge. 1 tankvogn og 2 godsvogne står på vores ønskeseddel…..Benny Knudsen, fra DSB’s Centralværksted, fik lavet en flot oversigt over de kommende elektriske installationer. Godt gået!!!  torsdag kom 2 drenge kørende på motorcykler ind i hallen. Det var Hans og Johan fra JP Group i Viborg, der skal ombetrække vores sæder. De bekræftede at Martin vil vise os hans fabrik, og især hans store bilsamling på mere end 100 køretøjer. Måske bliver det før sommerferien???Her er de 2 møbelpolstere, der færdiggør 1 stk. IC 3 tog om dagen med nyt interiør tog, sammen med deres 5 kolleger.

De bekræftede at Martin vil vise os hans fabrik, og især hans store bilsamling på mere end 100 køretøjer. Måske bliver det før sommerferien???
Her er de 2 møbelpolstere, der færdiggør 1 stk. IC 3 tog om dagen med nyt interiør tog, sammen med deres 5 kolleger.

13.06.2020

Ugen sluttede med sommerfesten hos Dorte og Karsten i torsdags, og hvilken fest med god mad, dejlige Amarone vine, og rigelige mængder af øl. Tak for at du åbnede din store vinkælder og lod os smage de dejlige druer. Vi er stolte over jeres sammenhold. (I må vente med billeder til næste ugebrev) 
Radiatorer afskærmningen, nu i en lang sammenhængende række klær virkeligt rummene, væggene efter udvidelsen bliver færdig på mandag. Vi skal til at vælge farver og tapeter, hvilken dejlig opgave, og vi skal nok blive enige.
Tagmalingen er bestilt hos vennerne Maler Grossisten på Mariagervej, og når vi bruger den rigtige fremgangsmåde, så er der 10 års garanti på tætheden.

11.06.2020

Hej Guys
Jeg håber at I og jeres familier er kommet igennem denne virus periode uden at blive smittet eller blevet syg…….
Jørgen og jeg er sluppet igennem……..
Nu åbner Danmark så småt igen på tirsdag efter påsken, og vi vil gerne lige have lidt mere sikkerhed, så derfor åbner vi igen:
Mandag den 20. april til vanlig tid, nemlig kl. 08.00. (jeg kan snart ikke vente)
Som sagt har vi været i Jydske Vestkysten med denne artikel, som er identisk med Politikkens, men FEDT alligevel.

06.06.2020

Se lige den nylige herre på det nedenstående billede. Det er Finn, vores mand fra Hammel. Hans sorte BMW 328i står snorlige, så det tegner godt med hans fremtidige arbejder med hænderne………..Han har taget plads på Karstens hold.
Benny Knudsen og Jørn får styr på det forestående elektriske arbejder, med 2 el-skabe i de 2 tidligere toiletter. Begge laver et diagram efter at han ved hvilke behov vi har for strøm.
Frank og Nicolaj fra Dansk Folkeparti vil bakke vores “Hadsund Peter” projekt op. De var faktisk begge mega begejstret, og de kommer og besøger os i Sporbyen inden længe. Inden da vil Frank, der er byrådsmedlem, tage en kontakt til Christian Brøns fra Venstre, der ligeledes er positiv for ideen.
Opvaskemaskinen i baren bliver nu monteret, og vi håber at Per Christian kan fortsætte hans arbejde i den kommende uge med opbygningen af baren, nu da gulvene er lagt i Konge salonen og i baren. Hvor er det blevet flot! Tak til Per & Co.
Vi fik bøjlerne til radiatorer skærmene, så nu kan vi få skjult alle radiatorer, specielt der hvor var stole.
Torsdag den 11. skal vi – som alle ved – til fest hos Karsten, og jeg kommer og indkræver et beløb i den kommende uge for maden. Vi starter kl. 13.00.

Prøv lige at se denne video som min navnebroder har optaget:

Nå ja, jeg slutter af med en stor overraskelse …. jeg fik en ladcykel af Svend Åge, så kører jeg med kaffekopper, tallerkner og termokander med langt større sikkerhed end tidligere.
Fortsat god weekend til alle.

30.05.2020

Vi har fået en ny kollega!!! Takket være Svend Åge.  Vi byder Finn Petersen, Hammel, hjertelig velkommen i Karstens gruppe. Finn startede i 1977 som bilmekaniker, og den uddannelse har fulgt ham gennem hele livet. Han skulle være mega dygtig til at renovere gamle biler. Der går rygter om at hans Mini Mascot blev sat i en bedre stand, end dengang den kørte ud af fabrikken i UK. Billedet af Finn kommer i næste uges mail. Jeg sidder i Sporbyen og skriver denne mail. Se lige hvad der sker…… Så bliver der lagt gulv på i sildeben mønster. De er 3 mand på arbejde. Det bliver virkelig flot. Hullet til opvaskeren i baren blev færdigt, og det samme gjorde stolerækken (næsten). Dørkarmene får sig en flot aluplade, så det fremstår som om det er fabrikken Scandia, der har lavet det! (hvilket jo faktisk osse er) Maler Grossisten har leveret spraymaling i sort og guld, så nu kan vi få malet lidt indvendig. Vi udvælger tapeter i næste uge. Karsten og jeg så nogle prøver. Hold nu da op hvor der er set meget siden de blomstrede tapeter. Venstres partigruppe i Randers er positiv omkring “Hadsund Peter”, og vi har møde med Dansk Folkeparti i næste uge, der også har givet en positiv tilbage melding. Vi giver IKKE op. Hadsund Peter skal tilbage på sit gamle spor! God pinse til alle………

Måske har I allerede hørt at jeres generation fra 70 til 79 har fået stor ros af Statsministeren ved at I har fulgt regeringens retningslinjer.
Vi var de første der lukkede ned, og nu starter vi op igen på: 
onsdag den 13. maj kl. 08.00 med holdet; Karsten.
I bestemmer selv hvorvidt I syntes det fortsat er for tidligt, men vi tager håndsprit og andre værnemidler med, og flytter bordet og stolene ud i den store hal. Til alles sikkerhed.
Så bliver der en større afstand mellem os.
Jeg har ellers godt nyt med til jer i næste uge.
I skal selvfølgelig lige have et dejligt link med et modeltog, der bare sparker..

Og her er så folketingets info:

02.05.2020

Hey Guys
Vi holder fri i næste uge for at se om ikke at Corona’en endelig er kommet under kontrol.
Som sagt kommer jeres helbred i første række, og jeg ved at I bifalder vores holdning. Der er ingen tvivl om, at vi ser frem til at starte igen med stor længsel.
Vi takker Mogens for hans ihærdighed for at bevare interessen om vores alle sammens togfabrik.
Lørdag i næste uge kommer meldingen om – hvornår vi starter.

25.04.2020

Hey Guys
Jeg håber I fortsat er kommet udenom Corona’en, og I alle har det godt.
Vi holder fri i næste uge som aftalt, og ser situationen an i den kommende uge. I er mere end velkomne til at kommentere denne mail.

En bekendt fortalte mig at han havde været på besøg i denne togvogn i USA, når du kikker på dette link, så bliver du imponeret. Hold nu op for et område, hvor der findes mange tog som er ombygget til hotelværelser og restauranter. Se lige banegården.
Der har vi noget at leve op til: 
chattanooga choo choo, hotel

Chattanooga Choo Choo Hotel Tennessee, Hjørne Skrivebord, Rejsedestinationer, Møbler, Boligindretning

Men vi har jo Mogens som stadig ligger gamle billeder op på Scandia FB side:

1.01.2020

Hi’ Guys.
Hvor var det godt vi kom gang igen med vores arbejde. 
I mandags fik vi igen besøg af Hadsten drengene, der hentede lidt mere materiel til deres fine cafe. Vi tager alle mand derud i starten af februar sidst på eftermiddagen med toget, så ingen skal køre hjem efter et par øller.
Fint besøg i torsdags af Svend Åge og Jens, og nu er vi blevet større…. Fantastisk! Svend Åge er VVS’er og det var lige ham vi stod og skulle bruge til vores varmesystem. Godt at Peter og Palle senere dukkede op. God bedring til jer begge.
De sidste udstødningsrør blev fjernet med stor omhu, så nu lever alle døre op til Brandmyndighedens brede mål, af hensyn til kørestolsbrugere. Også takket være Karstens og Gert’s fine afskæringsarbejder.
Vi fik også tappet varmesystemet for væsken, så nu kan vi begynde lodningen.
I tirsdags var jeg sammen med borgmesteren, og han vil undersøge årsagerne til, at vi ikke endnu har fået vores godkendelse til at ombygge toget til restaurant, og derefter drive en sådan.
God weekend til jer og jeres………