NYHEDBREVE 2023

19.03.2023
Ugens vigtigste information er ubetinget den, at investorerne har indbetalt beløbet for deres anparter, så vi derved kan betale de skyldige beløb til vores kreditorer, efter aftale med dem. Alle blev ringet op i ugens løb, for at sikre at vi fortsat har en god relation til dem, og samtidigt undskylde for den lange kredittid.  

Finansieringen betyder også, at vi nu for første gang kan fuldføre det samlede projekt med bygning af perron, 2 køkkener og toiletter.

2 møder blev afholdt på cafeen, hvor det første møde handlede om vores 3 store bygge projekter. Det andet var med vores Anne-Mette Knattrup fra GoRanders. Vi skal være medlem af foreningen, og en ide blev søsat. Vi arrengerer fremvisninger i fremtiden med en brugerbetaling, hvor kaffen indtages hos være venner Farm Mountain & Liplid. Det sidste møde blev afholdt på Tradium. Mere herom senere. 

Vi går nu i gang med at søge en person på de sociale medier, som har erfaring med styring af byggeprojekterne – altså en byggeleder. Det kræver indblik i mange forskellige tekniske områder, og denne erfaring besidder vi ikke. 

Folien blev sat på døren til “Konge logen”, selvfølgelig øverst med en kongekrone. “Kun adgang for mænd” kommer senere…….
Nu har Palle fået ærespladsen ved siden af baren, på det smukke stykke møbel, der er tilpasset varmesystemet. Sølvkaffekanden pynter nu osse.
Gert holder den flotte avishylde, som er skænket af vores nordiske broder.
Kongekronen fandt endelig sin plads i den rigtige saloon, med samme navn.

I tirsdags kom Randers Klubben på besøg i togene. En klub der tæller næsten 80 medlemmer, som har haft en stor betydning i Randers Erhvervsliv, gennem mere end 40 år. De kom ved 18.30 tiden og blev delt op i 2 hold for at gøre det lettere at se togene.

“Uden mad & drikke duer helten ikke” derfor tog den samlede gruppe ned i Marine Foreningens lokaler i Toldbodgade, hvor Karsten Kok havde smurt 150 dejlige stykker smørrebrød.


Efter maden fik de “den gode histrorie” om Scandia Ekspressens tilblivelse, krydret med en masse anekdoter. Stemningen var rigtig god……

10.03.2023

Nu er det mere end 1 år siden vi sidst var på ekskursion i Brussels hos Rikke, så nu er tiden vist kommet til, at vi gør noget andet. Denne gang skal vi sikre at alle kan deltage, for det er vigtigt at vi holder som et team. 

Denne bunker i Rold Skov er blevet meget besøgt i år, og ventelisten er lang for en rundvisning. Vi bliver delt ind i 2 grupper, som sendes under jorden med 15 minutters mellemrum. Der er mulighed for at spise en frokost 60 meter under jordens overflade…..

Vi vil satse på en fælles transport derop og hjem. Måske kan vi finde et tidspunkt i august i år – hvor måske alle kan?

Er I friske?

Se lige stillekupeen i selskabstoget……..der nu er klar til at blive pakket ind i de flotte gulvtæpper fra Wilton, hvor Lars H. Andersen igen har været i de meget generøse bukser.
“Konge-Logen” er nu indtaget som den nye frokoststue, og det er godt, at det kun er mænd vi arbejder med. Ellers ville vi have et problem……..som nok kunne blive løst alligevel.
Per er glad for noget, der ligner en model til en bildør.
Hovedindgangen ved den “røde saloon” har fået den stil den skal have, for det er jo det første indtryk man får som ny gæst, når man betræder restaurationstoget. De resterende stole, som blev ombetrukket af vores venner i Viborg, JP Group, sætter prikken oveni indtrykket, selvom de ikke ses på billedet.
Der skal sjov & humør til, når man er på arbejde, og især når man er frivillig. De fleste af os, som kender Gert, kan forudsige hans tanker……
Måske burde denne flotte krone have plads i “KongeLogen”, men flot er den i hvertfald, og vil også klæde selskabstoget.

05.03.2023

Thomas & Peter fra LM Industries kom på cafeen med deres nye forslag til stålrammen. Det er altid vigtigt at have noget at diskutere ud fra, og selvom forslaget sparer fliser og stål, så blev vi alligevel enige om at fastholde ideen om, at de 600 m2 skal belægges med fliser. Vi håber nemlig fortsat på at perronen bliver et samlingspunkt for udendørs betjening i Sporbyen.

“Lille spejl på vægen der…..hvem er den kønneste i toget her”?

“Lille spejl på vægen der…..hvem er den kønneste i toget her”?
En mild latter & humor gør hverdagen sjovt og interessant. Det lille hjørneskab er igen købt meget billigt, og passer en del steder i togene.
Det samme gør det lille runde bord………
Hvis ikke at denne løsning er meget elegant, så……… Igen kan vi glæde os over den store kreativitet, der udvises blandt de frivillige! TAK.
Hvis ikke at denne løsning er meget elegant, så……… Igen kan vi glæde os over den store kreativitet, der udvises blandt de frivillige! TAK.
Det samme gjorde denne lille skænk, som kan bruges til opbevaring af tallerkner, bestik og borddæknings materialer.
Vi følger med i DSB’s produktion af nye personvogne, som skal trækkes af de nyindkøbte El-Lokomotiver.

26.02-2023

Ovenstående foto er af vores gode veninde fra Amtsavisen, Lone Hammer Sørensen, som besøgte Jørgen & jeg i togene i går eftermiddags. Der kommer 3 artikler i de kommende måneder, den første i starten af næste uge. Den handler om de kommende store bygningsopgaver, perron, toiletter og 2 køkkener, den 2. artikel om vores investorer og deres ønsker, og den 3. om vores nye forening; Scandia Ekspressens Venner, og dens spændende samarbejdspartnere og kommende aktiviteter.

Billeder herunder er mega sejt! Først troede jeg lige at den amerikanske præsident Joe Biden kørte med Orient Expressen, men det er et tog fra Ukraine. Se lige hvor tæt vi er på dets ydre design………Og så går han der, kun med 2 bodyguards!

Kristen er nyeste skud på stammen. Han kom til os på egen vilje, efter at han været sammen med drengene hos Dansk Metal’s tirsdags arrangementer. Han har arbejdet på Scandia mens IC 3 toget blev bygget som maskinsnedker. Bent’s gruppe har taget sig godt imod ham, og han er faktisk allerede faldet godt til for han kan noget med sine hænder, og medbragt værktøj.
Ideen om at sætte de fræsede lister i loftet har virkelig været en succes. Her vises at teamarbejdet er det allervigtigste middel til at udføre de mange opgaver. Spændende bliver det, når de mange flotte lamper integreres i loftet.
Strømmen bliver nu tilsluttet i den røde saloon. Hver bord får sin egen stikkontakt til opladning af kundernes telefoner og computere, hvis der er behov for dette.

Det er ikke lamper vi mangler lige pt, se hvor mange varianter der ligger på bordene, indkøbt til favorable priser. Igen passer vi på vores penge.

Ristene som blev malet i guldfarven bliver monteret ved hovedindgangen i restaurationsvognen, hvor sofagruppen også er færdig monteret. Hvilken flot entre kunderne får når de for første gang oplever toget!

Gruppen af disse dejlige mennesker bor i Højhuset i Sporbyen på Ankomstsporet, som kun har seniorboliger. Der var for mange til at foredraget om togene og nye aktiviteter i Sporbyen kunne finde sted i toget, derfor blev deres fælles lokale taget i brug.Faktisk har beboerne også et fælles værksted fyldt med værktøj, et motionsrum og en fantastisk tagterrasse, som er bygget op med læ-områder, for det blæser ofte i den højde. Et gennemført og genialt koncept, med stor venteliste til at få en 2- 3 eller 4 værelses lejlighed.
Fredagsøllet flød i rigelige mængder til alles tilfredshed……Næste gang bliver drengene også bespist!
Hvilken fantastisk udsigt de har……..og ikke kun fra øverste etage.

05.O2.2023

Sanne mødte tidligt op i mandags for at sætte de flotte gardiner op, som er syet af firmaet Gardin Lis.
For den læser med gode øjne, vil det fremgå, at farven svarer til den farve, der går igen i alle mønstre i de 3 forskellige farver.
Der er virkeligt klasse!

får lige ugebrevet i 2 dele, da billederne fylder for meget til en mail.

Der kom lige et par sene billeder fra januars fredagsøl på caféen.…..

Faktisk er der nu 3 af jer som er musikalske. Benny som er næstsidst ankommet, kan spille på guitar, og samtidig kan han også synge, måske med hans gamle nabo Michael?

Denne skinnebus i udgaven “Hadsund Peter” var den sidste opgave, som blev udført i de store haller på Scandia. Søren S. og jeg så faktisk det færdige resultat for mange år siden, inden det skulle fragtes til Handest-Mariager Veteranbane..
Vi fik besøg af disse to dygtige håndværkere, Thomas & Peter, som er ejer af virksomheden LM Stålindustri på Lucernevej.
De tager mål til den jernramme, der skal danne omkredsen af den 600 m2 store perron. Den bliver bygget i moduler, så den let kan skilles ad, hvis vi om nogle år skal gøre det……..Hvem ved????

28.01.2023

Vi starter med billeder fra Bent’s hold, for det er sjældent, der tages billeder af deres arbejder. De fortæller deres eget sprog, selvom holdet udtaler: “Vi har jo ikke tid til at tage billeder – for vi arbejder jo”……

Tak til Åse som kom forbi i tirsdags med en “lille en til halsen”, og hendes berømte kanelkage, som blev spist på nul komma fem!

Mick besøgte os for første gang, for at danne sig et indtryk af den opgave han starter med inden længe. Han og 2 af hans kammarater skal bygge perronen. Vi afventer tilbuddet fra XL BYG på fliser, og stålrammen fra Thomas & Peter.
Strømmen gik pludseligt mandag morgen, og det viste sig, at problemet lå hos vores strøm leverandør, Vandmiljø Randers. Michael fra Bravida fastslog at deres elskab var årsagen. Vi ser lige tiden an med hensyn til en reparation.
Strømmen kom som sagt tilbage, og her gøres vinduerne rene, fordi Gardin Lis kommer på mandag for at hænge gardiner op.

Fredags øllet blev nydt af de fremmødte, og der var kun et par der ikke kunne komme. 

I fik en opdatering af de 3 møder, som blev afholdt i ugens løb. Jakob Keller fra Reeholm & Bredahl har nu undersøgt om der mangler noget i den godkendelse vi fik af Kommunen for bygning af perronen.

Erik Bo Andersen gav os nogle meget vigtige informationer om Klima Broen, og om tilslutningsafgifter.

Museum ØstJylland, Remissen og andre foreningen herunder Scandia Ekspressens Venner indgår i et samarbejde. Herom mere senere, men det tegner meget lovende.

22.01.2023

Foreningen Scandia Ekspressens Venner er under opretning hos vores advokat med vedtægter, og alt det der skal til efter de forskellige love m.m.

Der indkaldes til en stiftende generalforsamling i 1. kvartal 2023, hvor der skal vælges en formand, kasser og nogle bestyrelsesmedlemmer.

Hovedformålet med foreningen er at:

“ Scandia Ekspressen til stedse vil medvirke til at fremme Randers og hele Kronjylland, som et aktivt kultur-, erhvervs- og turistområde. Derudover skal Randers profileres som byen hvor ungdommen uddanner sig i alle håndværksfag, under mottoet: “Det mine øjne kan se – kan mine hænder lave”!

Foreningen indgår i et kommende samarbejde med Østjyllands Museum, “Remissen”, Tradium og Scandia Museet.

Mere herom senere.

eg har aftalt 5 møder for næste uge, og gennemført 2 møder i denne uge på caféen, med vores tekniske tegner, vores leverandør af de 2 køkkener og toiletter. Det tegner alt sammen positivt.

På mandag kl. 08.00 kommer MICK BYG Aps. som skal bygge perronen. Vi vælger sikkert fliser som belægning, og der skal I IKKE belastes med at lægge disse tunge fliser. Det må ungdommen og brolægger færdigheder stå for.

Billederne for NOGET AF ugens arbejder hænger sammen, og de taler deres eget sprog.  

På tirsdag kl. 09.00 får vi besøg af Søren Sørensen, tidl. produktionsdirektør på Scandia og Karsten Skjødt – Jacobsen, entreprenør. Vi skal besvare nogle spørgsmål ift. fremtiden. 

4.01.2023

Det blev en rigtig god start på renoveringen af togene i det nye år.

Vi tog godt i mod vores nye “træmand fra Norge” Gisle, der allerede tog fat i de første opgaver, med et smil på læben. Som I kan se har den norske rene bjergluft gjort ham til en rigtig mand…